Sushi Koju - BLOGI

Tooteid: 0

Pühapäev, 19 Oktoober 2014 09:31

Sushiriisi valmistamine

 

Sushiriisi valmistaminesushi riis

 

 

 

Sushiriisi valmistamine võib algul tunduda keerulise protsessina, kuid on tegelikult sama lihtne kui tavalise riisi keetmine. Kasutusele tuleb lihtsalt võtta riisiäädikas ja pidada silmas mõningaid nippe:

 

 

1. Õige valik.

 

Sushiriis pole tavaline riis, vaid see on otstest kumer. Sellist sushiriisi nimetatakse shariks ja seda leidub kõigis hästivarustatud toidukauplustes.

Pühapäev, 19 Oktoober 2014 09:27

Sushi ja tervis

Sushi ja tervis sushi-tervis

Sushi mitte ainult ei maitse hästi, vaid on ka tervislik. Ja väga meeldiv on ju süüa head toitu ning seejuures teada, et see ei olegi miskitmoodi su tervisele kahjulik. Sushi kasulikkusest räägivad ka arvukad arvamused sellest, et oletatavalt just jaapanlaste kala-riisi-põhine menüü on üheks põhjuseks sellele, et jaapanlaste keskmine eluiga on üks maailma kõrgemaid ning seda nii naiste kui ka meeste osas.

 

 

 

 

 

 

 

Pühapäev, 19 Oktoober 2014 09:19

Maailma kalleim sushi

Maailma kalleim sushikallim-sushi

 

Kui palju oleksite teie valmis välja käima ühe portsioni sushi eest?

2000 dollarit? Või isegi 4000?

 

Sest lähtudes 2014. aasta Guinessi Rekordite Raamatust umbkaudselt nii palju maailma kalleim sushiportsjon maksiski. Esmaste andmete kohaselt müüdi maailma kalleim sushi Filipiinidel 91 800 filipiini peeso eest, mis on ca 1978 dollarit. See sushiportsjon koosnes viiest Nigiri sushi tükist, millest igaüks oli rullitud söödavast kullast lehekesse ja garneeritud 2-kraadiste Aafrika teemantitega. See sushi serveeriti juunikuus Milanan’i restoranis ja selle autor oli Angelito Araneta Jr., keda sushiringkondades tuntakse rohkem Karat Chef´i nime all.

Esmaspäev, 06 Oktoober 2014 13:54

Suur sushisõnastik

Suur sushisõnastik sushi-types

Oled sa kunagi lugenud sushibaaris menüüd ja mitte aru saanud, mida üks või teine asi endast kujutab? Siin on sulle abistav nimekiri põhilisest sõnavarast, mille teadmine sushibaaris kindlasti kasuks tuleb:

Esmaspäev, 06 Oktoober 2014 13:51

Sushi etikett ehk kuidas süüa sushit

Sushi etikett ehk kuidas süüa sushitsushi-etikett

Jaapani toitu üleüldse ja sealhulgas eriti just sushit, on Ameerika Ühendriikides kõvasti edasi arendatud, mistõttu on see seal saanud täiesti oma stiili. Arvestades seda võib seejuures sushisöömise etiketi reeglitest üsna keeruline kinni pidada. Kuid muretsemiseks selle pärast, mida võib teha ja mida mitte, pole põhjust - sushibaarid on nautimiseks, seega kui sa tunned end seal heidutatuna, siis on ilmselt midagi valesti. Kui järgid tavalisi lääne toidukultuure ja austad neid, siis ei tohiks sul probleeme tulla. Lihtsalt ära karda küsida ja naudi toitu.

 

 

Esmaspäev, 06 Oktoober 2014 13:48

Sushi ajalugu

Sushi ajalugusushi-ajalugu

 

Aegadel ammustel Hiinas

 

Sushi sündis Hiina sisemaal ning erines tol ajal tugevalt sellest, milliseks on see kujunenud tänapäeval. Tollal polnud seal ei toorest kala ega vetikaid, sushi prototüübiks oli lihtsalt vormitud riis, mida tavaliselt maitsetati Korea Kim Chi-ga. Vormitud riis sisaldas erinevat liha, kala ja köögivilju. Seda kuivatati enne söömist ning tänu sellele oli see väljast krõbe ja seest mahlane. Sel ajal, mis oli ca 300. aastal e.Kr, oli sushi praktiline moodus toidu säilitamiseks ja transportimiseks. See trend kasvas koos riisikultuuri arenemisega ning iga uus regioon, kuhu see laienes, täiustas vormitud riisi omamoodi, kuni lõpuks kujunes välja miski, mida nimetati: Funa-Zushi’ks. Riisi kääritamine ehk fermentatsioon nõudis mitmeid aastaid ja kui sellele lõpuks lisati Funa-Zushi valmistamiseks liha ja köögiviljad, siis jäeti riis söömata. Traditsioon sel viisil liha ja köögivilju säilitada levis kiirelt läbi kogu Aasia. Inimesed lühendasid fermentatsiooniprotsessi ning paigutasid vormitud riisi käärimise kiirendamiseks kivide alla. Küpsetatud riisi hakati kasutama kalade täistoppimiseks ning umbes samal ajal hakkasid inimesed sööma koos kalaga ka riisi.

Esmaspäev, 06 Oktoober 2014 13:42

Mis on sushi?

Mis on sushi?

sushiset

 

Levinuim müüt sushist

 
Enamik inimesi mõtleb sushi all ainult toorest kala. See ei ole õige. Kui lähed sushibaari, siis leiad menüüst ainult käputäie tooreid mereande, enamik kaladest on siiski mingil viisil ettevalmistatud. Isegi kui see võib tunduda toores, on see tavaliselt ikkagi eelnevalt läbinud mingi töötlemisprotsessi – marineerimine, riisiveinis immutamine või külmutamine – meetodeid on palju.

 

 

Teisipäev, 23 September 2014 17:03

Suur sushirull avokaado ja lõhega

Suur sushirull avokaado ja lõhegalhe

 

Mõned sushifanaatikud armastavad väga suuri sushirulle. Siinkohal pakume teile ühe mõnusa retsepti.

 

Selleks läheb vaja:

 

- lõhet
- avokaadot
- sushiriisi
- veiniäädikat
- tumedat suhkrut
- sooja vett
- norilehti

Teisipäev, 23 September 2014 12:22

Sushi Jasai ja Temaki köögiviljadega

Sushi Jasai ja Temaki köögiviljadegajasaiTemaki

Ilusa välimusega ja maitsev variatsioon sushist, mis on millegipärast eriti populaarne sellistes suurlinnades nagu New York ja London.

 

Selleks läheb vaja:

 
- sushiriisi
- veiniäädikat
- tumedat suhkrut
- norilehti
- avokaadot
- punast paprikat
- kurki

Teisipäev, 23 September 2014 12:19

Gunkan sushi kammkarbi Lava täidisega

Gunkan sushi kammkarbi Lava täidisegakammkarp

 

Kreemjas Gunkan Sushi kammkarbi Lava täidisega meeldib oma peene maitse tõttu pea kõigile.

 

Selleks läheb vaja:


- norilehti
- veiniäädikat
- tumedat suhkrut
- sooja vett
- kammkarpe
- majoneesi
- Tobiko´t (lendkala marja)

Sushikoju on sushimeistrite meeskond, kelle tegevus keskendub sellele, et teie laual oleks alati värske ning maitsev sushi. Iga tellimus vormistatakse meie peakokka range kontrolli all ning tuuakse teie lauale nii kiiresti, kui võimalik.

Kliendi tagasiside See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või +372 55-6234-11